Wie is Priester E. Jacqmin?

‘Hostie begon spontaan te bloeden’ - De Standaard
Priester E. Jacqmin toont de monstrans met bloedende hostie

Ik ben Priester Eric Jacqmin, gewijd in Ecône in 1995. Ik ben nu, in 2020, 68 jaar. Afstammeling van de vader van Charles Jacqmin de Loupoigne (1), die de Boerenkrijgers(2) heeft aangesteld : Van Gansen, Rollier en Corbeels. Volgens ‘”Knack” ben ik de “exorcist van het Belgisch Parlement”(3) en volgens internet heb ik een “kunstwerk” gevandaliseerd, dat een plastieken koe was die op een kruis werd vastgebonden in een kerk in Kuttekoven, hetgeen heiligschennis is (zaak “Holy Cow” van OM Herck).(4) Ik ben ook bekend om een hostie die is gaan bloeden in mijn kapel in 2016; vele wetenschappers zeggen: “Er is geen verklaring voor”.(5) Dit alles vindt u op internet, daarom ben ik u even voor.

Ter zake : ik was lid van de FSSPX gedurende 20 jaar en heb verschillende hoge functies uitgeoefend, zoals hogere overste van het autonoom huis van Nederland en stichter van het district in Litouwen voor de twee Ruslanden.

Ik ben uit de FSSPX gezet om twee redenen :

(1) Sedevacantisme

De bisschoppen van de FSSPX zeiden mij : “Ge hebt gelijk, een ketter kan geen paus zijn en een paus verliest zijn pausschap door publieke ketterij. De conciliaire pausen zijn ketter dus het zijn geen pausen, maar : spreek daar niet over want anders gaan we teveel mensen verliezen die dit niet zullen aanvaarden”.

Dit is tegen de rechtsregels van de decretalen van Innocentius III : “Men mag niet zwijgen over zaken van geloof en zeden, ook niet om schandaal te vermijden.” Dus op dit punt is de FSSPX in overtreding met de Katholieke Kerk.

(2) Kritiek op de overheid.

Inderdaad: pedofilie en andere publieke zonden die bedreven werden/worden (er was en is een lange lijst), hoe erg ze ook zijn, kunnen overal voorvallen (Jezus had ook zijn Judas), MAAR dat de overheid NIET ingrijpt, de doodzonden laat lopen, zoals gebeurt door Mgr. Fellay en zijn medewerkers, dat is veel erger en totaal ONTOELAATBAAR : dat is de doodzonde openlijk of stilzwijgend goedkeuren!

De Heilige Johannes van het Kruis, Kerkleraar, schrijft in zijn raadgevingen aan Eliseus van de martelaren :

“Als in een congregatie over ernstige zaken niet meer kan gesproken worden en er niets aan wordt gedaan, moet u de congregatie als verloren en bedorven beschouwen”.

DAT is de reden waarom ik niet meer tot de FSSPX behoor en er ook niet meer WIL toe behoren. En ieder fatsoenlijk priester zou hetzelfde moeten doen.

Noot van de redactie; de webstek van Priester Jacqmin is http://scaturrex.eu/nl/. U vindt daar ook video’s van zijn catechismuslessen. Aanbevolen!

Voetnoten:

1 https://paroissedeloupoigne.wixsite.com/monsite/le-cas-charles-de-loupoigne

2 De Boerenkrijg, ook Beloken of Besloten tijd geheten, was een opstand in 1798, tijdens de Franse tijd, van de landelijke bevolking tegen het door de Fransen in de Zuidelijke Nederlanden gevestigde staatsgezag. De opstand vond zijn oorzaak in de misnoegdheid over de aantasting van aloude gewoontes, rechten en voorrechten, in het bijzonder over de antigodsdienstige politiek en de plundering van het land. De wet van 5 september 1798 op de algemene dienstplicht was de druppel die de emmer deed overlopen. De opstandelingen hadden als leuze Voor Outer en Heerd (“voor altaar en haard”, dit betekent: “voor Kerk en gezin”). Ze werden door de Fransen brigands (struikrovers) genoemd.De repressie door het Franse regime was bijzonder hard. Vergeleken met de vele honderdduizenden doden bij de opstand in de Vendée enkele jaren voordien was de Boerenkrijg slechts een schermutseling. Eind 1798 was het verzet al over zijn hoogtepunt heen, hoewel het op sommige plaatsen nog tot 1799 werd verdergezet. De opstand was in feite al na twee maanden met geweld de kop ingedrukt. (Wikipedia)

3 https://www.hln.be/nieuws/binnenland/vlaams-belangers-deden-duiveluitdrijving-in-parlement~a7b48b23/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

4 https://www.hln.be/in-de-buurt/sint-truiden/zes-verdachten-die-kunstwerk-met-gekruisigde-koe-vernielden-voor-de-rechter-vrije-meningsuiting-blijft-heilig-geweld-is-de-grens~a7a3edeb/

5 http://scaturrex.eu/2017/10/18/bloedende-hostie-aalst/

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.