Het Mysterie van Perversiteit

“Het mysterie van de ongerechtigheid bestaat juist hierin, dat het “publiciteitsapparaat” van de Kerk, dat moest dienen om zielen tot Jezus Christus te brengen, in plaats daarvan nu dient om hen te verliezen en tot slaaf van de duivel te maken.

Federación de Scouts Católicos: Padre Jacques Sevin SJ
Pater Julio Meinville

Hier zien we het Mysterie van Perversiteit aan het werk;

Maar als het zout smakeloos wordt, waarmee zal men het zouten? Het is nergens meer goed
voor, dan om weggegooid te worden, en door de mensen te worden vertrapt
(Mt 5, 13). Let goed op, lezer, dat wij niet zeggen dat de Kerk ophoudt zielen tot Jezus Christus te brengen. De Kerk is onvergankelijk en zal als zodanig voortbestaan tot het einde. Maar de Kerk van Jezus Christus mag niet vereenzelvigd worden met het “publiciteitsapparaat” van de Kerk”.

(…) Nog enkele jaren, en als de hand van God niet direct ingrijpt, zal het “publiciteitsapparaat” van de Katholieke Kerk een geheel andere godsdienst belijden dan die welke Jezus Christus ons heeft geleerd en die de Vaders, Kerkleraren en Heiligen ons hebben overgeleverd.

Vandaar de satanische woede die is losgebarsten tegen de Kerk van vóór het Concilie (…) De Kerk van vandaag zou grotendeels geregeerd worden door Joden, Vrijmetselaars en Communisten. Geregeerd tégen de belangen van de Kerk zelf. Hier is het Mysterium iniquitatis. Maar de Kerk en de wereld worden uiteindelijk geregeerd door God. De Voorzienigheid laat het kwaad toe met het oog op een groter goed en, bovenal, het welzijn van de uitverkorenen. De geschiedenis heeft haar bestaansreden te danken aan Jezus Christus en zijn Mystiek Lichaam. Daarom moet het huidige moment van de Kerk en van de wereld met bovennatuurlijke ogen worden bekeken. Essentieel is onze onwrikbare gehechtheid aan Jezus Christus. Aan Jezus Christus, de ene van altijd … ”.

Pater Julio Meinvielle, Christian Progresissism

Advertentie

2 reacties

  1. Wordt het geen hoogtijd dat het kerkelijk gezag zijn ongenoegen laat horen omtrent de gang van zaken betreffende de kerkgang – het lijkt mij alsof er een ” coup ” gepleegd wordt op de gelovigen om hun religieuze vrijheid zijnde de H.Mis nog te mogen bijwonen met als drogreden het “besmettingsgevaar” d.m.v Covid19 N.B.
    wij moeten reserveren om naar de H.Mis te kunnen gaan op zondag ( max. 15 personen ) toegelaten en maar geldig om dit 1 x per maand te mogen doen ! waar zijn we beland ? en NIEMAND verzet zich daartegen van hogerhand dus ROME heult mee met de wolven ! het is om er moedeloos en gelaten bij te worden – doe zo verder en binnenkort kunnen ze hun deuren sluiten of wil men daar naartoe ?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.